Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Marcipános-túrós püspökkenyér recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához
25 dkg tehéntúró
15 dkg vaj (megolvasztva, langyosra hűtve)
10 dkg porcukor
2 db tojás
3 ml mandulaaroma
3 ek rum
20 dkg mazsola
10 dkg kandírozott narancshéj
10 dkg mandula (héj nélkül, durvára vágva)
1 csomag sütőpor
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
50 dkg finomliszt
A marcipántöltelékhez
10 dkg marcipán (nyers massza)
5 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg cukor
0.5 csomag vaníliás cukor
A tetejére
15 dkg vaj
5 dkg cukor
0.5 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A marcipántöltelékhez a felkockázott marcipánmasszát és az apróra vágott szárított sárgabarackot összegyúrjuk a kétféle cukorral. Kb. 30 centi hosszú hengert formálunk belőle, fóliába tekerjük és hűtőbe tesszük.
A villával összetört túrót összedolgozzuk a tojásokkal, a cukorral, a rummal és a mandulaaromával.
A megmosott és leszárított mazsolát a kandírozott narancshéjjal és a mandulával együtt egy nagyobb serpenyőben, állandóan kevergetve összemelegítjük. Hozzákeverjük a sütőporos, mézeskalács-fűszeres lisztet.
Az olvasztott vajat és a lisztes egyveleget felváltva, kisebb adagokban a tojásos-túrós masszához dolgozzuk.
A tésztát enyhén lisztezett felületre téve kb. 30 centi hosszú cipóvá formáljuk, és hosszanti irányban a közepébe mélyedést formálunk.
Ebbe tesszük a fóliából kicsomagolt marcipántölteléket és gondosan összehajtjuk a tetején a tésztát, alaposan összenyomkodjuk.
Vékonyan vajazott sütőlapra tesszük a püspökkenyeret, köré többrétegű, széles alufóliából csíkot tekerünk, hogy segítsen tartani sütés közben a tészta formáját.
160 fokra előmelegített sütőbe téve, 20 percenként a tetejét olvasztott vajjal megkenegetve, kb. 60-70 perc alatt megsütjük. (Ha a teteje nagyon elkezdene pirulni, konyhai papírtörlővel letakarjuk.)
A még forró püspökkenyérre kenjük a maradék vajat és meghintjük kétféle cukorral.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marcipános-túrós kalács » Marcipános-túros stollen » Püspökkenyér másképp » Citromos püspökkenyér
» Diós püspökkenyér » Almás püspökkenyér » Mákos-szilvás püspökkenyér » Sütőtök püspökkenyér
» Püspökkenyér » Narancsos püspökkenyér » Mézes püspökkenyér » Püspökkenyér Iza módra
» Csoki darabos püspökkenyér » Drezdai püspökkenyér » Fehér püspökkenyér » Briell-féle püspökkenyér


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.