Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diós püspökkenyér recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 db tojás
50 dkg cukor
50 dkg liszt
16 dkg sütőmargarin vagy vaj
1 csomag sütőpor vagy késhegynyi szódabikarbóna
4 dl tej
6 dkg őrölt dió
1 citrom reszelt héja
A tepsi kenéséhez:
sütőmargarin vagy vaj
liszt
A szóráshoz:
porcukor
lekvár

Elkészítés:
A tojások sárgáját, a margarint, a cukrot, a tejet és a citromhéjat jó habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a diót és a tojások keményre vert habját.

Egy nagyobb méretű őzgerincformát kikenünk, liszttel meghintünk. A tésztát belesimítjuk, mérsékelt tűzön úgy sütjük meg, mint a piskótát.

Ha kihűlt, megtölthetjük lekvárral, de ha csak megszórjuk porcukorral és mellé kínáljuk a lekvárt, akkor is finom sütemény.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Briell-féle püspökkenyér » Mákos-szilvás püspökkenyér » Narancsos püspökkenyér » Drezdai püspökkenyér
» Püspökkenyér » Csoki darabos püspökkenyér » Olcsó püspökkenyér » Annus püspökkenyere
» Almás püspökkenyér » Püspökkenyér Iza módra » Püspökkenyér egyszerűen » Mézes püspökkenyér 2
» Mézes püspökkenyér » Fahéjas püspökkenyér » Fehér püspökkenyér » Püspökkenyér másképp


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.