Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes-vaníliakrémes kosárkák recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A kosárkákhoz:

1 cs. leveles-vajas tészta
1 felvert tojás

Krémhez:

3 dl tej
2 egész tojás
7,5 dkg cukor
1 cs, vaníliás cukor v. eszencia, v. vanília rúd
5 dkg liszt

Elkészítés:
A szobahőmérsékleten felengedett leveles-vajas tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk és tetszés szerinti nagyságú, de legalább 10x10 cm-es négyzeteket vágjuk belőle.
A tészta szélétől 2 cm-re késsel vágjuk körbe a tésztát, de ne vágjuk át egészen. Sütéskor a széle jobban fel fog emelkedni, kosarat képezve. Megkenjük felvert tojással.
Forró sütőben megsütjük.
Amíg várjuk, hogy kihűljön, elkészítjük a vanília krémet, ill. a meggyet kimagozzuk és ízlés szerint lecukrozzuk. A tojások fehérjét a cukor felével, gőz fölött kemény habbá verjük és félretesszük.
A vaníliakrémhez a tej 2/3-át a vaníliával feltesszük forrni. A többi hozzávalót a maradék tejjel és maradék cukorral kikeverjük, majd a felforrt tejhez öntve, sűrű vaníliakrémet főzünk belőle. Ekkor óvatosan hozzákeverjük a kemény tojáshabot. Könnyű, habos vaníliakrémet kapunk.
A tészta kihűlt. Amennyiben a közepe is felemelkedett volna, egy kanállal gyengéden visszanyomkodjuk, hogy kosárka legyen a közepén.
Ezt megtöltjük a vaníliakrémmel, rárakunk a lecsepegtetett meggyből, a tetejére is teszünk egy vaníliakrém-rózsát és meggyszemmel díszítjük.
Még szórhatunk rá kevés porcukrot, de enélkül is elég édes a sütemény.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia hagymakosárkák » Sajtos kosárkák » Tojásos kosárkák » Tészta kosárkák
» Párizsi kosárkák tojással » Diós kosárkák » Szilvás kosárkák » Ananászos kosárkák
» Párizsi kosárkák » Diós/ kókuszos kosárkák » Pikáns kosárkák » Pudingkosárkák
» Töltött gombakosárkák » A Tiramisu » Tiramisu » Almás sütije


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.