Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Töltött gombakosárkák recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
8 nagy db gomba
20 dkg franciasaláta alap
2 db tojás
4 ek tejföl
2 teáskanál mustár
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
5 csepp folyékony édesítőszer
15 dkg sajt

Elkészítés:
A gombáknak megtisztítás után kitörjük a törzsét, arról is lehúzzuk/ lekaparjuk a külsejét, és a törzset tálba kockázzuk. A fejeket félretesszük, ebbe kerül a töltelék.
A franciasaláta alapot megpároljuk, és lecsepegtetés után szintén a tálba öntjük.
A gombatörzs és franciasaláta keverékéhez adjuk a tojást, tejfölt, mustárt és fűszereket, majd jól összekeverjük.
A tölteléket belekanalazzuk a gombafejekbe, nem baj, ha púpos, nem fog kifolyni.
Reszelt sajttal megszórjuk, és mehet is a sütőbe.

Tanácsok:
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás töltött karaj » Sonkás töltött tojás » Töltött burgonya tojással » Húsvéti töltött burgonya
» Rizzsel töltött póréhagyma » Gombával töltött sonka » Sütőtökös töltött krumpli » Töltött ropogós pogácsa
» Túróval töltött alma » Töltött karaj, másképpen » Töltött hal Karcsi módra » Töltött kifli sonkával
» Töltött stefánia » Marhahússal töltött pita » Töltött paradicsomgombák » Töltött csirkecomb sajtal


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.