Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns kosárkák recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
(kb.15 darabhoz)

20 dkg liszt
10 dkg vaj vagy margarin
1 tojás
fél kávéskanál só
1 lilahagyma
7-8 dkg bacon
5 dkg sonka
10-15 dkg sajt
2 tojás
6 evőkanál főzőtejszín
édes-nemes paprika (őrölt)

őrölt fekete bors

Elkészítés:
A lisztből, a vajból, a tojásból és a sóból omlós tésztát gyúrok. Folpackba csomagolva a hűtőben pihentetem addig, amíg elkészítem a tölteléket.

A hagymát és a szalonnát apró kockákra vágom. A szalonnát ropogósra sütöm egy serpenyőben, majd 1 percig forgatom benne a hagymát is – leveszem a tűzhelyről.

A sonkát és a sajtot apró kockákra vágom. A tojást és a tejszínt összekeverem, ízesítem a pirospaprikával, sóval és a borssal. (a sót annak megfelelően teszem bele, hogy mennyire sós a szalonna és milyen fajta sajtot használok) Belekeverem a tejszínes masszába a sonkát, a sajtot és a szalonnás-hagymás keveréket is.

A kosárka formákat margarinnal vagy vajjal kikenem, a tésztát kinyújtom kb. 4 mm vastagra és egy kb. 8 cm-es átmérőjű kerek szaggatóval kiszaggatom (ennek híján pohárral is lehet). A kerek lapokat a kivajazott formákba nyomkodom, és mindegyikbe teszek tölteléket.

A formákat tepsire helyezem, és előmelegített 190 fokos légkeveréses sütőben 20 percig sütöm. (a sütési idő sütőfüggő) Amikor megsültek a kosárkák, még 5-10 percig a formában hagyom hűlni, majd óvatosan kiborítom belőle.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párizsi kosárkák » Pikáns francia hagymaleves » Pikáns csibeszíveleves » Pikáns egytálétel
» Pikáns gyömbéres csirke » Pikáns sajtmártás » Pikáns nyúlpörkölt » Pikáns karaj
» Pikáns pástétom » Pikáns hússzelet » Pikáns zellersaláta » Zellerleves pikánsan
» Francia hagymakosárkák » Pikáns halleves » Pikáns, szeletben sült hús » Pikáns keltál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.