Tutireceptek.hu fejléc

Meleg, májas szendvics recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
12 vékony szelet szögletes kenyér
3 tojás
1 dl asztali (félszáraz) bor
5 dkg reszelt sajt
1 kis doboz szárnyas májkrém
1 kis fej vöröshagyma
3 evőkanál liszt
1 evőkanál konyak (vagy 1 mokkáskanál konyakaroma)
1 mokkáskanál pástétomfűszer
kevés só és törött bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:
1 tojást habosra verünk, majd hozzáadjuk a villával összetört májkrémet, a konyakot, a reszelt sajtot, a finomra vágott vöröshagymát és a fűszereket. A kenyérszeleteket megkenjük a májas krémmel, és egyet-egyet összeragasztunk, így összesen 6 szendvics lesz. Jól összenyomkodjuk, hogy ne tudjanak szétesni.
A megmaradt 2 tojást és a bort habosra keverjük. A szendvicspárokat először lisztbe, majd a boros tojásba mártjuk, és egy tálcára tesszük. Ha az összes kenyérpárt bemártottuk, a bemártást megismételjük, addig, amíg tart a boros tojásból. A kenyerek magukba szívják a tojásos levet. Bő olajat forrósítunk, amelybe óvatosan beletesszük a szendvicseket, és mindkét oldalukon szépen megsütjük. A felesleges olajat leitatjuk, majd a megsült szendvicseket keresztben úgy vágjuk fel, hogy háromszög alakú darabokat kapjunk.

Tanácsok:
Nagyon finom, dekoratív és laktató vacsora, vagy vendégváró borkorcsolya.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pizzás melegszendvics » Májas szósz » Csirkemájas rizotto » Egg nog (Meleg tojáslikőr)
» Rakott szendvics » Fagyasztott szendvics » Sajtos-répás szendvics » Csirkés-almás szendvics
» Fűszeres meleg szendvics » Tonhalas szendvicstorta » Szendvicssütős túrós batyu » Meleg mezes tej
» Pulykás pitaszendvics » Sonkás szendvics 3. » Padlizsános szendvicskrém » Gyümölcsös - májas rizottó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.