Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Meggyleves habgaluskával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg magozott megy (befőtt is jó)
8 dl víz
fahéj
8 ek cukor
1 kk étkezési keményítő

Habgaluskához
2 tojásfehérje
2 ek cukor
1 kk citromlé, pici fahéj

Elkészítés:
A meggyet a cukrozott, fahéjozott vízben feltesszük főni. Ha elkezd forrni, akkor kis vízzel simára kevert keményítővel sűrítjük.
A habgaluskához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, beízesítjük, majd - kanállal - forrásban levő vízbe szaggatjuk, 4-5 percig főzzük. Lecsöpögtetve hűlni hagyjuk, majd a levesbe csúsztatjuk.


A receptet beküldte: kiki32


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mustáros meggyleves » Hideg-meggyleves » Fahéjas meggyleves » Sörleves habgaluskával
» Az Én meggylevesem » Meggyleves egyszerűen » Almaleves habgaluskával » Hideg meggyleves mentával
» Meggyleves vörösboros » Tejszínes meggyleves » Meleg rumos meggyleves » Meggyleves
» Meggyleves X. » Boros meggyleves » Vörösboros meggyleves » Galuska-levesbetét


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.