Tutireceptek.hu fejléc

Mézes korongok krémmel töltve recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
230 g méz
200 g cukor
80 g RAMA margarin
80 g darált dió
3 egész tojás
*
450 g liszt
1 púpos ek. szóda

KRÉM:

2 dl tej
2 púpos ek. liszt
100 g vaj vagy margarin
1 cs. van.cukor
1 kk. rum eszencia

GLAZÚR:

1 tojás fehérje
50 g porcukor

Elkészítés:
Az alaptésztához lábasban megmelegítjük a hozzávalókat és a tűzről levéve hozzá keverjük a diót,a lisztet a szódabikarbónával. Simává keverjük. Nem lesz sűrű a massza, de ahogyan hűl, úgy sűrűsödik az állaga. Mikor már majdnem kihűlt, átrakjuk nejlon zacskóba és a hűtőbe tesszük 1-3 napra. Aznap, amikor el szeretnénk készíteni, a hűtőből kivéve a tésztát 3 részre osztva egyesével elnyújtjuk és kiszúrjuk pogácsaszaggatóval kerek formára. 175˚С- ra előmelegítjük a sütőt és sütőpapíron 10-15 perc alatt készre sütjük a korongokat. Fontos figyelembe venni, hogy sülés közben nagyra nő, ezért távolságra rakjuk szét őket és nem szabad túlsütni sem. Ha vékonyra nyújtjuk, akkor keményebb, ha picit vastagabbra, akkor magasabb és puha lesz rögtön. A krém betöltése után a mézes kekszkorongok megpuhulnak, szinte elolvadnak a szánkban.
KRÉM:

a lisztet a fele tejjel nagyon simára keverjük, a tejet fokozatosan adagolva.
A másik felét felfőzzük és állandóan keverve belefőzzük a keveréket, pár percig, kevergetve, sűrűsödésig rotyogtatjuk.
Miután teljesen kihűlt, összeelegyítjük a habosra vert vajjal és van. cukorral, rummal.
Miután kihűlt, minden másodikat megkenünk a krémmel majd összeragasztjuk az üresekkel párosítva.



GLAZÚR:

A tojás fehérjét habbá verjük + a cukor, ezzel díszítjük ízlésünk szerint a betöltött korongokat.

Tanácsok:
A krémből érdemes dupla mennyiséget csinálni!


A receptet beküldte: smudlaagi54


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes lapok » Mennyei mézes krémes » Mézes-narancsos csirke » Tejbegrízes-mézes
» Gyors és puha mézeskalács » Cukkinitocsni-töltve » Mézeskalácsos tojáslikőr » Kínai mézes csirke
» Mézes-mustáros pulykamell » Egyszerű mézeskalács » Édes mézes csirke » Mézes sertéskaraj
» Karácsonyi mézes » Mézes banántej » Mézeskalács, puha és finom » Párolt mézes almás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.