Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mézes rúd recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg méz
12 dkg cuk 5 db tojás
25 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
késhegynyi fahéj, szegfűszeg
reszelt citrom- és narancshéj

Elkészítés:
A mézet meglangyosítom a kristálycukorral és vaníliás cukorral. Egyenként beleteszem a tojások sárgáját, habosra keverem. Hozzáadom a szódabikarbónával összekevert lisztet, a fűszereket. Végül óvatosan beleforgatom a keményre vert tojásfehérjét. Vajazott-lisztezett őzgeincformába /kettőbe/, vagy kisebb tepsibe öntjük. Mérsékelten meleg sütőben sütjük. Vigyázat, a méz miatt hamar barnul a teteje, ha kell, alufóliával takarjuk be. Nagyon sokáig puha marad, ha marad belőle!

Tanácsok:
Ritkán készítem így natúran, általában kerül bele durvára vágott dió, csokoládé, mazsola, vagy nem túl édes kandírozott gyümölcs, a tetejére pedig csokimáz. Tipikusan előre készíthető sütemény, azoknak is ajánlom, akik kolis gyerkőcnek csomagolnak.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézessütemény muffin » Az igazi mézes-mustáros » Mézes báránygerinc. » Mézeskalács - a' la Hugi
» Mézes salátamártás » Puha mézesrudak » Mézeskalács, cukormázzal » Mézes rebarbaratorta
» Mézes-citromos csirke » Mézes mustáros hús » Betty mézeskalácsa » Egylapos mézes tekercs
» Mézespogácsa » Mézes golyók » Mézes piskóta » Mézes-illatos dió


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.