Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Debreceni krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
1/2 kg liszt
10 dkg zsír
20 dkg porcukor
1 sütőpor
3 tojás sárgája
hideg tej

Krém:
1/2 dl rum
vaníliás, langyos tej
20 dkg porcukor
20 dkg vaj
2 dkg kakaópor (cukrozatlan)

Hab:
3 tojás fehérje
9 kanál cukor

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 vastag és 2 vékony lapot sütünk tepsi hátoldalán.
1.krém: Vastag tésztát összemorzsoljuk, vaníliás, langyos tejben megáztatjuk, hozzáadunk 1/2 dl rumot.
2.krém: porcukrot, vajat, kakaóport habosra keverjük. 1. és 2. krémet összedolgozzuk és megtöltjük a 2 vékony lapot.
Hab: a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött verjük fel és óvatosan kenjük a tészta tetejére.
Tortadarával, reszelt csokival díszíthetjük.

Tanácsok:
Úgy tűnik, pepecs munka, de nagyon megéri a fáradozást!


A receptet beküldte: tamasne


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szardellakrémes bagett » Krémes almatorta » Banános-krémes palacsinta » Sajtkrémes bundáskenyér
» Krémes sárgarépa torta » Egyszerű hamis krémes » Mogyorókrémes lávatorta » Krémes tejkaramella
» Epres-krémes palacsinta » Krémes pite egyszerűbben » Kókuszkrémes szelet » Vaníliakrémes almás muffin
» Zágrábi krémes » Krémes gyümölcssaláta1 » Krémes lepény » Amerikai krémes.


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.