Tutireceptek.hu fejléc

Milánói kalács recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
20 dkg vaj
4 db tojás
10 dkg cukor
2 dkg vaníliás cukor
3 dl tej
2 dkg mazsola
20 dkg cukrozott narancshéj
5 dkg cukrozott citromhéj
1 db citrom reszelt héja
10 dkg dió
5 dkg hámozott mandula

Elkészítés:
Az élesztőt cukros tejben megkelesztjük. Az átszitált lisztbe mélyedést készítünk hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a 15 dkg olvasztott vajat és annyi langyos tejet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. A dagasztást követően 1 óráig kelni hagyjuk, majd lisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk. Hozzáadjuk és beledolgozzuk az előzőleg rumos teában megáztatott megszárított és lisztbe hempergetett mazsolát, a cukrozott narancs- és citromhéjat, a mandulát, a diót. Ezután a tésztát zsírozott, kilisztezett magas tepsibe helyezzük, letakarjuk és 30 percig pihentetjük.
Előmelegített sütőben, közepes tűzön 50-60 percig sütjük. 30 perces sütés után keresztbe bevágjuk, hogy kialakuljon a "koronája". Meglocsoljuk a maradék 5 dkg olvasztott vajjal, majd tovább sütjük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kürtős kalács parázson » Kakaós kalács észt módra » Almás, diós kalács » Húsvéti kalács
» Csoda finom kalács » Meggyes-mákos kalács » Mézeskalács karácsonyra » Gyors kalács(Kata-féle)
» Puha mézeskalács II. » Kürtöskalács (dorongfánk) » Szirupos-mákos kalács » Német kalács
» Szilvalekváros kalács » Milánói makaróni » Boci kalács » Foszlós Kalácsok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.