Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Milánói kalács recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
20 dkg vaj
4 db tojás
10 dkg cukor
2 dkg vaníliás cukor
3 dl tej
2 dkg mazsola
20 dkg cukrozott narancshéj
5 dkg cukrozott citromhéj
1 db citrom reszelt héja
10 dkg dió
5 dkg hámozott mandula

Elkészítés:
Az élesztőt cukros tejben megkelesztjük. Az átszitált lisztbe mélyedést készítünk hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a 15 dkg olvasztott vajat és annyi langyos tejet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. A dagasztást követően 1 óráig kelni hagyjuk, majd lisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk. Hozzáadjuk és beledolgozzuk az előzőleg rumos teában megáztatott megszárított és lisztbe hempergetett mazsolát, a cukrozott narancs- és citromhéjat, a mandulát, a diót. Ezután a tésztát zsírozott, kilisztezett magas tepsibe helyezzük, letakarjuk és 30 percig pihentetjük.
Előmelegített sütőben, közepes tűzön 50-60 percig sütjük. 30 perces sütés után keresztbe bevágjuk, hogy kialakuljon a "koronája". Meglocsoljuk a maradék 5 dkg olvasztott vajjal, majd tovább sütjük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Banános kalács ünnepre » Szilvás-mákos kalács » Húsvéti foszlós kalács » Milánói sertésborda
» Almás rakott kalács » Csokis kalács » Gyors és puha mézeskalács » Milanói-nálunk
» Foszlós kalács » Eredeti milánói makaróni » Marcipános-túrós kalács » Karácsonyi kalácskoszorú
» Márványos kalács » Mézeskalács :) » Gyömbéres mézeskalács » Tarka kalács


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.