Tutireceptek.hu fejléc

Milánói sertésborda recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
35 dkg gomba (lehet több is...)
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg finom liszt
2 db tojás
20 dkg sonka
60 dkg sertéskaraj
50 dkg makaróni (nálam a spagetti a nyerő)
3 dkg vaj
1 db hagyma
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint só
3 dl étolaj
2 db sűrített paradicsom
1 db konzerv paradicsom (egész, hámozott)

Elkészítés:
A húst felszeleteljük és kiklopfoljuk. Kicsit sózzuk és a lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A sonkát csíkokra vágjuk.

A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A bepanírozott húst a forró olajban megsütjük.
Míg sül, az apróra vágott hagymát olíva olajon megpirítjuk, rádobjuk a sonkát és a gombát, megdinszteljük és rárakjuk az egész paradicsomokat+a sűrített paradicsomot.
Készre főzzük, majd összeforgatjuk a tésztával és reszelt sajttal megszórva sütőbe rakjuk.
Amikor megsült, (5perc) a hús mellé kínáljuk.

Tanácsok:
Nem egy "gyors" kaja, de nagyon finom és laktató.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Milánói aprósütemények » Fűszeres sertésborda » Bakonyi sertésborda » Emeletes Sertésborda
» Milánói spagetti » Temesvári sertésborda » Eredeti milánói makaróni » Sertésborda tanya módra
» Brabanti sertésborda » Milánói rakott galuska » Sertésborda karfiollal » Sertésborda Karcsi módra
» Részeges sertésborda » Milánói kalács » Töltött sertésborda » Sertésborda mandarin módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.