Tutireceptek.hu fejléc

Milánói sertésborda recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
35 dkg gomba (lehet több is...)
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg finom liszt
2 db tojás
20 dkg sonka
60 dkg sertéskaraj
50 dkg makaróni (nálam a spagetti a nyerő)
3 dkg vaj
1 db hagyma
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint só
3 dl étolaj
2 db sűrített paradicsom
1 db konzerv paradicsom (egész, hámozott)

Elkészítés:
A húst felszeleteljük és kiklopfoljuk. Kicsit sózzuk és a lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A sonkát csíkokra vágjuk.

A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A bepanírozott húst a forró olajban megsütjük.
Míg sül, az apróra vágott hagymát olíva olajon megpirítjuk, rádobjuk a sonkát és a gombát, megdinszteljük és rárakjuk az egész paradicsomokat+a sűrített paradicsomot.
Készre főzzük, majd összeforgatjuk a tésztával és reszelt sajttal megszórva sütőbe rakjuk.
Amikor megsült, (5perc) a hús mellé kínáljuk.

Tanácsok:
Nem egy "gyors" kaja, de nagyon finom és laktató.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Eredeti milánói makaróni » Sertésborda Paksa módra » Milánói spagetti » Emeletes Sertésborda
» Bakonyi sertésborda » Sertésborda töltve. » Milanói-nálunk » Svájci sertésborda
» Natúr sertésborda » Pikáns sertésborda » Sertésborda karfiollal » Brabanti sertésborda
» Milánói pacalleves » Töltött sertésborda » Pálffy-sertésborda » Csőben sült milánói penne


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.