Tutireceptek.hu fejléc

Mogyorócsók recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 tojásfehérje
100 g finom vagy porcukor
1 késhegynyi fahéj
2 csepp rum
100 g szeletelt mogyoró
175 g őrölt mogyoró
(nem a földi, hanem a fán termő)

Elkészítés:
A tojásfehérjéket a cukorral(célszerű olyan ételekhez készíteni, amikor megmaradnak) kemény habbá verjük. Belekeverjük óvatosan a mogyorókat. Sütőpapírral bélelt tepsire kanállal halmocskákat rakunk, 1-2es vagy alacsony fokozaton sütőben megsütjük, de éppen csak rózsaszínre kb 20 perc alatt.

Tanácsok:
Használhatunk kókuszt is helyette, vegyesen is, vagy diót, szeletelt mandulát. Illetve nem sós földi mogyorót részben.
Ha több, mint 2 tojásfehérje marad, érdemes felszorozni a hozzávalókat, tuti elfogy, mert annyira finom, nem lesz sok...

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: ipi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kuglóf (kenyérsütőben) » Kosárka » Töltött ostya 2. » Hamis tiramisu
» Kávés ramequin » Hamis rétes » Túrós fánk » Gesztenye bomba
» Sárgatúró » Kefíres szelet » Gyors tepertős pogácsa » Papagáj tészta
» Szilvás clafoutis » Diócska » Dán kuglóf » Sárgabarackos saját


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.