Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mogyorócsók recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 tojásfehérje
100 g finom vagy porcukor
1 késhegynyi fahéj
2 csepp rum
100 g szeletelt mogyoró
175 g őrölt mogyoró
(nem a földi, hanem a fán termő)

Elkészítés:
A tojásfehérjéket a cukorral(célszerű olyan ételekhez készíteni, amikor megmaradnak) kemény habbá verjük. Belekeverjük óvatosan a mogyorókat. Sütőpapírral bélelt tepsire kanállal halmocskákat rakunk, 1-2es vagy alacsony fokozaton sütőben megsütjük, de éppen csak rózsaszínre kb 20 perc alatt.

Tanácsok:
Használhatunk kókuszt is helyette, vegyesen is, vagy diót, szeletelt mandulát. Illetve nem sós földi mogyorót részben.
Ha több, mint 2 tojásfehérje marad, érdemes felszorozni a hozzávalókat, tuti elfogy, mert annyira finom, nem lesz sok...

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: ipi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Daktyla (görög édesség) » Méteres tészta » Csíkos linzerkarikák » Ricottás süti
» Geko Krémes » Sztracsatella muffin » Angol sütemény » Diócska
» Narancsos gesztenyetekercs » Gyarmati krémes » Kakaós túrótorta » Raffaelo golyó
» Túrógombóc egyszerűbben » Vaniliás tiramisu almával » Mézes kókuszos szelet » 1 hetes lángos


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.