Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kelkáposzta rolád recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 zsemle
50 dkg darált hús
1 evőkanál mustár
2 tojás, 1 vöröshagyma
fokhagyma, só, őrölt bors,majoranna
3 dl húsleves (lehet kockából is)
1 kis fej kelkáposzta
15-20 dkg mozarella sajt(vagy amilyet szeretünk és van otthon)
4 db lapkasajt
1 paprika, olaj
a mársáthoz: 3 dl tejszín, bors, 1 evőkanál ételsűrítő(vagy liszt süritéshezz) só,

Elkészítés:
A kelkáposzta leveleit óvatosan leszedjük, egy kiscsit előfőzzük és egy konyharuhára terítjük téglalap alakban. A húst összekeverjük a beáztatott zsemlével, a fűszerekkel, a vöröshagymával, a tojással a mustárral. A húsmasszát rákenjük a kellevelekre és arra tesszük, a kockára vágott sajtot és a paprikát. Feltekerjük, ha kell pár helyen fogpiszkálóval megtűzzük. Egy tepsire tesszük az olajra és egy picit körbe pirítjuk. Aláöntjük a húslevest és előmelegített sütőbe toljuk, kb 50 percig sütjük lefedve. Amikor kész kivesszük és a visszamaradt levet tejszínnel felöntjük, őrölt borssal ízesítjük és beleszórjuk az ételsűrítőt, beforraljuk. A roládot felszeleteljük és a mártással leöntve, rizzsel/sült krumplival tálaljuk.

Tanácsok:
És nagyon finom !!

Jó étvágyat hozzá!


A receptet beküldte: cicaanya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós rolád » Májas csirkerolád » Gesztenyerolád » Pulykarolád spárgával
» Kelkáposztatekercs másként » Kelkáposzta töltve » Csirkemáj rolád » Töltött kelkáposzta
» Borjúrolád » Macskaszem rolád » Eperkrémes piskótarolád » Kelrolád gombamártással
» Kelkáposzta főzelék » Kelkáposztaleves » Epres piskótarolád » Uborkás fasírtrolád


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.