Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mogyorómártás recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
2 evõkanál olaj
ízlés szerint só
1 nagy fej vöröshagyma
15 dkg finomra darált amerikai mogyoró
1 csapott mokkáskanál õrölt fekete bors
3 dl húslé (leveskockából)
1 evõkanál szójaszósz
késhegynyi tört köménymag
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 csokor metélõhagyma

Elkészítés:
Az olajon megfuttatjuk a megtisztított és nagyon finomra összevágott vöröshagymát, majd belekeverjük az egészen finomra õrölt amerikai mogyorót. Megsózzuk, megborsozzuk, és felöntjük a húslével. Jól összekeverjük, és 5 percig forraljuk. 1 evõkanál szójaszósszal és késhegynyi tört köménymaggal ízesítjük, végül belekeverjük a zúzott fokhagymát. Közvetlenül tálalás elõtt tesszük bele a finomra vágott metélõhagymát.

Tanácsok:
Sült krumplit vagy sült zöldséget mártogathatunk bele, de nyers salátára is önthetjük.
Félédes fehérbor illik hozzá.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Háromszéki palacsinta » Bolognai muffin » Ecetes pogácsa » Sajtos muffin
» Szezámmagos háromszögek » Kefíres pogácsa » Sonkás lepény » Töltött ropogós pogácsák
» Ötfűszeres muffin (18 db-hoz) » Szardellás mártogató » Sajtos tekercs » Füstölt sajtos muffin
» Sonkás kifli » Finom sós kifli » Vörösboros szilva » Virslis kifli szilveszterre


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.