Tutireceptek.hu fejléc

Spenótos palacsinta gombával recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
A palacsintához
20 dkg liszt, 1 tojás, 3 dl tej, só, olaj, a sütéshez
A töltelékhez
20-20 dkg spenótlevél és natúr krémsajt, 25 dkg csiperkegomba, 2, 5 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, csipetnyi szerecsendió, 5 dkg reszelt sajt, orölt bors, só

Elkészítés:
A palacsintákhoz a tojást és néhány evokanál lisztet habverővel csomómentesre keverünk, majd fokozatosan, felváltva hozzáadjuk az összes lisztet és tejet. A mennyiségeket módosíthatjuk is, de a végén sűrű, folyékony palacsintatésztát kell kapjunk. Az edényt lefedjük, és félretesszük. A töltelékhez egy serpenyoben vajat olvasztunk, beletesszük a megtisztított, szeletekre vágott gombát meg a fokhagymát, és 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a megmosott, lecsöpögtetett spenótot, a szerecsendiót meg a krémsajtot, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Az egész tölteléket jól összekeverjük, és melegen tartjuk. A szokott módon megsütjük a palacsintákat, majd mindegyikre egy kanál tölteléket kenünk, és négybe hajtjuk. A megtöltött palacsintákat kivajazott jénai edénybe tesszük, meglocsoljuk olvasztott vajjal, megszórjuk reszelt sajttal, és néhány percre forró sütőbe tesszük.


A receptet beküldte: Rekus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos-tojásos quiche » Kedvenc Palacsinta tésztám » " Epres-túrós palacsinta" » Zabpalacsinta
» Csirke gombával töltve » Spenótos finomság » Palacsintatorta » Tepsis virsli gombával
» Párolt káposzta gombával » Húsos-spenótos burek » Bananos palacsinta » Spenótos palacsintacsiga
» Spenótos-camembertes batyu » Csurgatott palacsinta » Gombával rakott kel » Isteni Gundel palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.