Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos-mogyorós csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:

# 10 db csirkecomb felső
# 20 dkg csiperkegomba
# 10 dkg törökmogyoró (hántolt)
# 5-6 szál újhagyma
# kevés olaj
# 1 evőkanál tárkony
# 1 teáskanál mustár
# kevés törött bors és gyömbér
# 3 dl tejszín
# 1 db tyúkhúsleves kocka
# 3 teáskanál liszt
# só

Elkészítés:
A karikákra vágott újhagymát, a törökmogyorót és a felszeletelt gombát a fűszerekkel megszórva dinsztelem. Felöntöm kevés vízzel és kb. 1 dl tejszínnel. Belekeverem a mustárt és a tyúkhúsleves kockát, majd a bőrétől megfosztott csirkecombokat. Felöntöm annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Kis lángon fedő alatt főzöm 40-60 percig. Ha puhára főtt, a maradék 2 dl tejszínnel és a liszttel behabarom.

Tanácsok:
Megjegyzés:
A mogyorótól ne ijedjetek meg. Puhára fő, és kellemesen alkalmazkodik az íze a szószhoz.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes-fahéjas csirke » Hagymás csirkemell » Édes csirke másképp » Marengói csirkecomb
» Ramada csirke » Csirkegombóc » Rakott csirketál » Csirke zöldségmártással
» Sült csirkeszárny » Tepsis csirkemell gombával » Mexikóis csirkepörkölt » Borsos csirke
» Gombás csirke » Rakott csirke III. » Spanyol csirke II. » Krémsajtos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.