Tutireceptek.hu fejléc

Muzsdéj egyszerűen recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
10-12 nagyobb gerezd fokhagyma, 2-3 evőkanál étolaj, 2 kiskanál só, 1 kiskanál édes-nemes fűszerpaprika,5 cl citromlé vagy száraz fehér bor, 1 pohár tejföl (2 dl.).

Elkészítés:
A zúzott fokhagymát megsózzuk, paprikázzuk és az olajat is hozzáadva habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet (fehér bor), és végül a tejfölt is. Megkóstoljuk és ha szükséges tovább fűszerezzük ízlés szerint. Úgy a jó, ha kissé sűrű. Kiválóan alkalmas grillezett, vagy tárcsán sütött húsok ízesítésére.

Tanácsok:
Erdélyben elterjedt,ahol az egyszerű muzsdéj nem más, mint összetört fokhagyma és só keveréke vízzel hígítva. Locsolgatható ezzel a lével a hús, a hal, a burgonya, a puliszka - azaz tulajdonképpen bármi. Különösen ajánlott szárazabb ételek mellé mert puhítja, lazítja azokat. De Erdélyben a pacallevesnek is elmaradhatatlan kísérője, de az egyszerű sült burgonyát is nagyon feldobja.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csoki szuflé egyszerűen » Gyümölcstorta egyszerüen » Sztrapacska egyszerűen » Zellerkrémleves egyszerűen
» Gyümölcskenyér egyszerűen » Túrógombóc egyszerűen » Padlizsán extra egyszerüen » Lencsesaláta egyszerűen
» Gombaleves egyszerűen » Túrótorta egyszerűen » Almás süti - egyszerűen » Reszelt túrós egyszerűen
» Narancskrém egyszerűen » Rakott kel egyszerűen » Máglyarakás egyszerűen » Pontyhalászlé egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.