Tutireceptek.hu fejléc

Pontyhalászlé egyszerűen recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
fejenként 25-30 dkg ponty, 1-1 db fej és farok, 1 nagy fej vöröshagyma,1 evőkanál őrölt pirospaprika, 1 db fehér paprika,1 nagy szem érett paradicsom, 1 db cseresznyepaprika, ízlés szerint só. Halbelsőség, ha van.

Elkészítés:
A felkarikázott hagymát a fejjel és a farokkal addig főzzük a pirospaprikás vízben, míg kellőképp megpuhul és a hús leválik a csontról. Hagyjuk, hogy kissé meghűljön, Ekkor a halhúst leszedjük, a levet leszűrjük és a halhús darabokkal és a hagymával átpasszírozzuk. Az így kapott alapléhez hozzáadjuk a korábban már besózott a halszeleteket,a felkockázott paradicsomot, a szeletelt paprikát és a félbe vágott cseresznyepaprikát. Sózzuk ízlés szerint és főzzük kb 30-40 percig. A halbelsőséget - sózás nélkül - kb 10 perccel a befejezés előtt tesszük bele.Ha kész friss kenyérrel tálaljuk.

Tanácsok:
Bográcsban főzve az igazi

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Humusz egyszerűen » Csokimáz egyszerűen » Sajtkrémleves egyszerűen » Sajtleves egyszerűen
» Sangria egyszerűen » Banános muffin egyszerűen » Reteksaláta - egyszerűen » Gombás csirke egyszerűen
» Csokoládétorta egyszerűen » Édes muffin egyszerűen » Császármorzsa egyszerűen » Gombaleves egyszerűen
» Korhelyleves egyszerűen » Túrós lepény egyszerűen » Töltött cukkíni egyszerűen » Püspökkenyér egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.