Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Nap-pirítós recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
4 szelet vastag toast kenyér
4 kávéskanál vaj
4 tojás
őrölt bors

snidling (finomra vágott)

Elkészítés:
A kenyérszeleteket vajjal megkenjük, majd teflontepsibe tesszük. A tojássárgákat óvatosan egy-egy csészealjra csúsztatjuk. (Ügyeljünk arra, hogy egészben maradjanak!) A tojásfehérjét kevés sóval ízesítjük, és ecsettel (nem villával!) habosra verjük, majd csillagcsövű nyomózsákba tesszük, és a kenyérszeleteket körben feldíszítjük vele. Középen üresen hagyjuk, oda öntjük át óvatosan a tojássárgákat. Forró sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a tojássárgák megsülnek, a tojásfehérje pedig egy kis színt kap. Sóval, borssal megszórjuk, és snidlinggel díszítve melegen tálaljuk.

Tanácsok:
A tojássárgák biztosan egyben maradnak, ha a csészealjakat először vízbe mártjuk, majd olajos ecsettel megkenjük.
Amikor a tojásfehérjét a csillagcsövű nyomózsákba töltjük, vigyázzunk, ne törjük nagyon össze, és csak óvatosan nyomjuk át.
Ötletes, gyors vacsora ill. vendégváró

Elkészítési idő: 20 perc
Kalóriatartalom: 225 kcal

A receptet beküldte: ördög


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vendégváró szendvics » Mutatós virsliszendvics » Májjal töltött tojás » Retekkrém
» Obazda (sajtkrém) » Avokádós padlizsánkrém » Díszes szendvics » Padlizsán krém piritósra
» Almás melegszendvics » Sonkakrémes falatkák » Májpástétom Maris módra » Párizsikrém- akár diétához is
» Croque Monsieur » Körözött-másképp » Párizsi csirkemellből » Bazsalikomos túrókrém


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.