Tutireceptek.hu fejléc

Nap-pirítós recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
4 szelet vastag toast kenyér
4 kávéskanál vaj
4 tojás
őrölt bors

snidling (finomra vágott)

Elkészítés:
A kenyérszeleteket vajjal megkenjük, majd teflontepsibe tesszük. A tojássárgákat óvatosan egy-egy csészealjra csúsztatjuk. (Ügyeljünk arra, hogy egészben maradjanak!) A tojásfehérjét kevés sóval ízesítjük, és ecsettel (nem villával!) habosra verjük, majd csillagcsövű nyomózsákba tesszük, és a kenyérszeleteket körben feldíszítjük vele. Középen üresen hagyjuk, oda öntjük át óvatosan a tojássárgákat. Forró sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a tojássárgák megsülnek, a tojásfehérje pedig egy kis színt kap. Sóval, borssal megszórjuk, és snidlinggel díszítve melegen tálaljuk.

Tanácsok:
A tojássárgák biztosan egyben maradnak, ha a csészealjakat először vízbe mártjuk, majd olajos ecsettel megkenjük.
Amikor a tojásfehérjét a csillagcsövű nyomózsákba töltjük, vigyázzunk, ne törjük nagyon össze, és csak óvatosan nyomjuk át.
Ötletes, gyors vacsora ill. vendégváró

Elkészítési idő: 20 perc
Kalóriatartalom: 225 kcal

A receptet beküldte: ördög


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lazackrémes szendvics » Sajttal töltött virsli » Szendvics bundában » Zöldfűszeres kecskesajt
» Camembert sajtkrém » Bundás szendvics » Mártogatós 2 » Avokádós szendvicskrém
» Sajtos löncstekercs » Padlizsán pástétom őszre » Sprotnis halkrém » Tavaszi túró
» Pástétom » Medvehagymás tojáskrém » Májsajt » Tesó kedvence


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.