Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldpástétom recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
3 keménytojás
10 dkg sóska
1 kisebb póréhagyma
1 csomó zöldpetrezselyem
1 csomó metélőhagyma
2 szál zellerlevél
1 dl tejföl
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál olaj
mustár
citromlé

cukor vagy édesítő

Elkészítés:
A megtisztított, megmosott póréhagymát meg a sóskát vékony csíkokra metéljük, a zöldpetrezselymet, a metélőhagymát meg a zellerlevelet finomra vágjuk.
A megtisztított keménytojásokat félbevágjuk, a sárgáját kikaparjuk, fehérjét apró kockákra vágjuk.
Ezután a tojássárgákat villával összetörjük, az olajjal, mustárral, citromlével egy kevés cukorral, sóval simára dolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és sűrű mártássá keverjük.
Beleszórjuk a felaprított zöldféléket és az apró tojásfehérje kockákat.
Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Jimmy kedvence » Tepertőkrém » Melegszendvics Erzsi módra » Medvehagymás fűszervaj
» Csípős fűszervaj » Kenősajt » Bundáskenyér tuningolva » Paradicsomos bruschetta
» Rántott szendvics 1. » Sajtkrém » Sonkakrém » Krumplipürés szendvicskrém
» Pástétom » Rakott melegszendvics » Sárgaborsókrém pirítósra » Nagymama-féle túrókrém


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.