Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos gyömbéres kacsamell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 kacsamell (egyenként kb. 180 grammos)
só, bors

mártáshoz
1-2 nagyobb narancs leve
1-2 ek vaj

mázhoz
1 dl narancslekvár
1 gerezd fokhagyma
1 ek szójaszósz
1/2 hüvelyknyi friss gyömbér reszelve vagy egy csapott tk őrölt gyömbér
1 ek konyak

Elkészítés:
A kacsamelleket a bőrös felükön beírdaljuk, sózzuk, borsozzuk.
Egy vastag falú sütőedényt felforrósítunk, és bőrös oldalukkal lefelé beletesszük a húsokat. Kb. 3 percig sütjük, aztán megfordítjuk és újabb 3 perc következik.
A máz hozzávalóit összekeverjük, a sütőt beizzítjuk 220 fokra.
A hús alól minden zsiradékot kiöntünk, majd visszapakoljuk a szeleteket a bőrös felükkel felfelé. Lekenjük őket a mázzal, lefedjük és a sütőbe dugjuk 20 percre, majd 5 percig fedő nélkül pirítjuk.
A húsokat kiszedjük az edényből, a visszamaradó pörcöt pedig frissen facsart narancslével kapatjuk fel. Addig kavargatjuk láng felett, amíg közepesen sűrű mártás nem lesz. A biztonság kedvéért átszűrjük, majd egy-két kanál vajjal selymessé varázsoljuk.

Tanácsok:
Előkészület:20perc
Sütés:30perc

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: Inns


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke, gyömbéres körtével » Gyömbéres-csokoládés keksz » Narancsos cookie » Citromos-narancsos szelet
» Gyömbéres csirke körtével » Narancsos palacsinta » Gyömbéres körtés turmix » Csokoládés narancsos rolád
» Gyömbéres répa, banánnal » Mézes-narancsos csirkecomb » Narancsos műzli I. » Túrós-narancsos pohárkrém
» Kacsamell hagymasalátával » Narancsos csirkecombok » Karin narancsos piskótája » Gyömbéres kávé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.