Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kacsamell grillezve recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 kacsamell filé
1 diónyi friss gyömbér
2 evőkanál száraz Sherry
2 evőkanál szójaszósz
1 csapott kávéskanál cayenne-bors

2 teáskanál balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj

körethez:
burgonya
0,5 l tejföl
reszelt parmezán sajt


Elkészítés:
Páclé készítése: a gyömbért lereszeljük és összekeverjük a Sherryvel, szójaszósszal, balzsamecettel, cayenne-borssal és az olajjal.
A kacsamell bőrös részét bevagdaljuk, megsózzuk, borsozzuk és bedörzsöljük a páclével, és éjszakára hűtőbe tesszük.
Egy grilltálcát megkenünk olajjal és bőrös felükkel lefelé rátesszük a kacsamelleket. 10 percig sütjük. Megfordítjuk és további 6 percig sütjük a másik felét is.
Tejfölös-parmezános burgonyával és vegyes salátával tálaljuk.

Köret:
A burgonyát felkarikázzuk és félig megfőzzük sós vízben.
Kivajazott tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a tejfölt és a tetejét megszórjuk reszelt parmezánnal.
Előmelegített sütőben (közepes hőfokon) kb. 20 perc alatt megsütjük; amíg a tetején a sajt aranybarna nem lesz.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros kacsamell » Almás-sajtos kacsamell » Édes-savanyú kacsamell » Sajtkrémes vadkacsamell
» Narancsos kacsamell » Kacsamell sajttal, almával » Bajor kacsamell » Ropogós kacsamell
» Kacsamell saláta » Sült kacsamell » Brokkolis kacsamell » Sárgabarackos kacsamell
» Rántott kacsamell chipsben » Kacsamell hagymasalátával » Olaszos-almás vadkacsamell » Falunapi pörkölt


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.