Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos-mandulás kifli recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 ek. reszelt narancshéj
8 dkg porcukor
10 dkg darált mandula
20 dkg margarin

10 dkg finom szemcsés kristálycukor

Elkészítés:
A lisztet összedolgozzuk a narancshéj felével, a porcukorral, a mandulával és a margarinnal. A masszából ujjnyi vastag rudakat sodrunk, amit 5 cm-es darabokra vágunk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit. A tésztadarabokat kifli alakúra hajlítjuk, a tepsire rakosgatjuk és a sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
A finom szemcsés kristálycukrot összekeverjük a maradék narancshéjjal, és a forró kifliket azonnal meghempergetjük benne. Hagyjuk kihűlni, majd jól záródó dobozba rakjuk.

Tanácsok:
Én mondjuk az összes narancshéjat beletettem a tésztába, és még egy fél narancs levét is belecsavartam, kicsit ragadósabb tésztát kaptam, de így is sikerült megcsinálni, a tetejére pedig csak porcukrot szórtam. Így is nagyon finom lett!

És nem az én találmányom, egy újságból loptam!:-)

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: zernike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás teakifli » Hókifli, ahogy én csinálom » Túróval rakott kifli » Hókifli
» Kókuszkifli » Hókifli a legegyszerűbben » Diós kifli (tojás nélkül) » Húsos kifli
» Isteni sörkifli » Búrkifli » Hókifli Jennytől » Kétszínű kifli
» Vaníliás kiflik » Fincsi hókifli » Olimpiai kifli » Kiflicskék diómasszából


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.