Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kecskesajtos kifli recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 kg liszt
1 kocka élesztő
1/2 l tej
2 dl étolaj
1 tk cukor
1 ek só

Elkészítés:
Az élesztőt megfuttatjuk a 1/2 l langyos, cukros tejbenm összedolgozzuk a többi hozzávalóval, és 1/2 órát pihentetjük. Közben a kecskesajtot lereszeljük, vagy felaprítjuk és még villával összetörjük.Ha nagyon száraz adhatunk hozzá kis tejfölt. Ízlés szerint ízesíthető petrezselyemmel, kaporral, bazsalikommal.
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. A cipókat kb. 1/2 cm vastag kör alakra nyújtjuk. A köröket 16 egyenlő körcikkre osztjuk. Az íves részébe rakjuk a tölteléket. A körcikk csúcsa felé feltekerjük kifli alakúra. Tetejét felvert tojással lekenjük, és szezámmaggal megszórjuk.
Margarinnal kikent tepsibe rakjuk, és ott még 1/2 órát kelesztjük.Előmelegített sütőben kb fél órát sütjük.


A receptet beküldte: docens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött vaniliás kifli » Kecskesajtos sali » Sonkás-sajtos kifli » Fornetti-kifli
» Réteges sajtos kifli » Húsos kifli » Sajtkrémes kiflik » Hókifli, ahogy én csinálom
» Gyors házi vajas kiskifli » Fahéjas-almás kiflik » Sajtos-sonkás rakott kifli » Tejföles kifli
» Hókifli » Töltött kifli 2. » Köménymagos kifli » Búrkifli


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.