Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A palacsintatésztához:
30 dkg liszt
3 tojás
4 dl tej
1 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda
1 közepes méretű narancs reszelt héja
5 dkg vaj, olvasztva
1 evőkanál porcukor
csipet só
kevés olaj a sütéshez

A mártáshoz:
5-6 darab narancs kifacsart leve (kb. 2,5 dl)
1 darab citrom
2 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
1 evőkanál keményítő

Elkészítés:
A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre keverjük. Nagyméretű palacsintasütőben hagyományos módon kisütjük a palacsintákat, félretesszük, melegen tartjuk. A narancsmártáshoz összekeverjük a narancslevet a citrom reszelt héjával, a porcukorral. A vajat egy lábosban megolvasztjuk, és hozzákeverjük a cukros-narancsos levet. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a kevés hideg vízzel kikevert keményítőt, és csomómentesre keverjük. Alacsony lángon forraljuk a mártást, amíg kellően besűrűsödik. A palacsintákat félbe, majd negyedbe hajtjuk, és ráöntjük a forró narancsmártást. Azonnal tálaljuk.


A receptet beküldte: the edgeof glory


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Palacsinta Dukanhoz » Narancsos kacsa » Gesztenyekrémes palacsinta » Narancsos csokitorta
» Zabpalacsinta » Görög palacsinta » Mézes-narancsos diókenyér » Diétás zabpalacsinta
» Pikáns metélt palacsinta » Narancsos karottakrémleves » Narancsos túrószelet » Kínai palacsintabatyu
» Kapros töltött palacsinta » Finn palacsinta » "Cordon Bleu"-palacsinta » Rumos-burgonyás palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.