Tutireceptek.hu fejléc

Nustángli 2 recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Máz
1 tojásfehérje
10 dkg porcukor
2-3 csepp citromlé

Tészta
2 tojásfehérje
25 dkg porcukor
10 dkg zsemlemorzsa
30 dkg darált dió (fontos, hogy nagyon száraz legyen a dió, érdemes sütés előtt néhány napig a radiátoron kiszárítani, különben szétfolyik a massza sütés közben)

Elkészítés:
A tésztához felverjük a tojást habbá, hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. A mázhoz kemény habbá verjük a hozzávalókat. A kisodort diós alapra kenjük a habot, és tetszőleges nagyságúra felszeleteljük. Sütőpapírra sorakoztatjuk, és nem sütjük, csak szárítjuk a sütőben, amíg a tojáshab meg nem szikkad a tetején.

Nagyanyáink korában közkedvelt esküvői sütemény volt, ostyalappal az alján készült (áldozóostya, nem nápolyi ostya), ma már nemigen lehet kapni, ezért én anélkül készítem. Amilyen egyszerűen néz ki, olyan finom. Wink


A receptet beküldte: Orshy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nustángli » Fehér csokis kekszes » Mennyei narancsos kuglóf » Gyümölcsös joghurttorta
» Kakaós kevert » Sült alma » Hámán-táska » Rákóczy túrós
» Sütés nélküli édes keksz » Zselés Szelet No.1 » Francia almatorta 2. » Sültelen tekercs
» Zserbós palacsinta » Diós zserbó » Banános be-be-be » "Habkrém" torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.