Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Nustángli 2 recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Máz
1 tojásfehérje
10 dkg porcukor
2-3 csepp citromlé

Tészta
2 tojásfehérje
25 dkg porcukor
10 dkg zsemlemorzsa
30 dkg darált dió (fontos, hogy nagyon száraz legyen a dió, érdemes sütés előtt néhány napig a radiátoron kiszárítani, különben szétfolyik a massza sütés közben)

Elkészítés:
A tésztához felverjük a tojást habbá, hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. A mázhoz kemény habbá verjük a hozzávalókat. A kisodort diós alapra kenjük a habot, és tetszőleges nagyságúra felszeleteljük. Sütőpapírra sorakoztatjuk, és nem sütjük, csak szárítjuk a sütőben, amíg a tojáshab meg nem szikkad a tetején.

Nagyanyáink korában közkedvelt esküvői sütemény volt, ostyalappal az alján készült (áldozóostya, nem nápolyi ostya), ma már nemigen lehet kapni, ezért én anélkül készítem. Amilyen egyszerűen néz ki, olyan finom. Wink


A receptet beküldte: Orshy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nustángli » Kekszen krémes » Részeges eperpuding » Rétestészta készítése
» Mazsolás cifra kalács » Meggyes-diós kavart süti » Gyümölcskockák » Isteni szelet
» Túrótorta sütés nélkül 2. » Körtés kalács » Mandarinos habos piskóta » Mikrós süti
» Édes háromszögek » Mákos sárgabaracktorta » Tejfölös-pudingos sütemény » Molnárkalács


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.