Tutireceptek.hu fejléc

Omlós sajtos recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
30 dkg rétesliszt
2 db teavaj
2-3 kávéskanál só
2,5 dkg élesztő
2 evőkanál tejföl
20-25 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót és a vajat. Ezeket a 2 kanál tejfölben elkeverjük, majd összegyúrjuk. Nagyjából fél óráig pihentetjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük 1 egész tojással, majd derelyevágóval (lehet éles késsel is) tetszőleges hosszúságú, másfél ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A végén rászórjuk a sajtot. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (úgy 15 perc).

Tanácsok:
Azért jó teavajat használni a margarin helyett, mert ettől a tészta omlósabb lesz, és hosszabb ideig eláll. Mivel a tészta nagyon lágy, egyszerűbb, ha a sajtot a végén szórjuk rá. Egyébként sajt helyett szezámmagot is rá lehet szórni. Vendégváróként is jól megállja a helyét. Jó étvágyat kívánok hozzá!


A receptet beküldte: Sesshoumaru


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos puding » Sajtos töltött zeller » Sajtos rúd candidásoknak » Füstölt sajtos penne
» Rakott-sajtos tészta » Piros sajtos metélt » Sonkás-sajtos virágok » Tejfölös-sajtos brokkoli
» Sajtos-fokhagymás csirke » Sajtos csiga-bigák » Sajtos-diós muffin » Sajtos csirkemell filé
» Sajtos csirkemell torta » Sajtos rúd I.- II. » Sajtos sonkás fasírt » Sajtos tejszínes csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.