Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos ponty tepsiben recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:

1 kg-os ponty
4 dl tejföl
10 dkg ementáli sajt
2 ek liszt
2 db tojás
5 dkg margarin
4 gerezd fokhagyma
delikát ételízesítõ
2 ek almaecet
1 ek pirospaprika
2 db babérlevél
1 ek bazsalikom
õrölt fehér bors

Elkészítés:
A pontyot centinként bevagdaljuk, majd bedörzsöljük az ételízesítõvel, borssal és finomra vágott bazsalikommal. Az így elõkészített halat margarinnal kikent tûzálló tálba tesszük.
Közben a tejfölt, tojással, liszttel, zúzott fokhagymával, almaecettel, pirospaprikával, borssal és kevés ételízesítõvel simára keverjük, majd hozzáadjuk a babérlevelet és az egészet a pontyra terítjük. Közepesen meleg sütõbe tesszük. Amikor a hal már majdnem megpárolódott, reszelt sajttal meghintjük és gyorsan rápirítjuk.
Petrezselymes burgonyával körítve tálaljuk.


A receptet beküldte: csakizsoka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Firenzei négysajtos tészta » Pörkölt Ponty » Rakott sajtos sütőtök » Füstölt sajtos karfiol
» Sajtos pogácsa Erzsi módra » Sajtos tejfölös csirkemell » Sajtos virsli tepsiben » Sajtos, kapros palacsinta
» Ropogós sajtos stanglik » Sajtos csirkemell falatok » Sajtos gomba » Sonkás sajtos zöldségrétes
» Márványsajtos csirkemell » Medvehagymás-sajtos kalács » Sajtos, sült karaj » Sajtos sonkás bugonya


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.