Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos ponty tepsiben recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:

1 kg-os ponty
4 dl tejföl
10 dkg ementáli sajt
2 ek liszt
2 db tojás
5 dkg margarin
4 gerezd fokhagyma
delikát ételízesítõ
2 ek almaecet
1 ek pirospaprika
2 db babérlevél
1 ek bazsalikom
õrölt fehér bors

Elkészítés:
A pontyot centinként bevagdaljuk, majd bedörzsöljük az ételízesítõvel, borssal és finomra vágott bazsalikommal. Az így elõkészített halat margarinnal kikent tûzálló tálba tesszük.
Közben a tejfölt, tojással, liszttel, zúzott fokhagymával, almaecettel, pirospaprikával, borssal és kevés ételízesítõvel simára keverjük, majd hozzáadjuk a babérlevelet és az egészet a pontyra terítjük. Közepesen meleg sütõbe tesszük. Amikor a hal már majdnem megpárolódott, reszelt sajttal meghintjük és gyorsan rápirítjuk.
Petrezselymes burgonyával körítve tálaljuk.


A receptet beküldte: csakizsoka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos tejfölös tarja » Sajtos ropi » Krémsajtos eperparfé » Pontyhalászlé
» Extra sajtos csirkemell » Sajtos-mákos rudak » Sajtos csirke jénaiban » Sajtos burgonyafasírt
» Sajtos csirkemell rántva » Sajtos krumpligolyók » Parajos -sajtos palacsinta » Sajtos borkorcsolya
» Zöldséges-sajtos mártás » Túrós, sajtos rúd » Sajtos zöldségkrémleves » Sajtos rúd /egyszerűen/


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.