Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-brokkolis pulyka recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
60-80 dkg pulykahús(én felsőcomból csinálom)
50 dkg brokkoli
3 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld(egy csokor körül)
10-15 dkg füstölt szalonna
5 dkg vaj és liszt
6dl tej
1.5 dl tejszín
5-10 dkg reszelt sajt
5 dkg zsemlemorzsa
3 evőkanál olaj
só,bors

Elkészítés:
A húst kockázzuk fel,sózzuk,borsozzuk,majd olajon píritsuk meg és fedő alatt pároljuk puhára.
A brokkolit főzzük meg.
A vajat olvasszuk fel,hozzá adjuk a lisztet,majd a tejet és főzük össze.Miután a mártás kihűlt tegyük bele a tejszínt,sózzuk,borsozzuk.
Egy hőálló tál aljába rakunk kis mártást,majd a husit,brokkolit,rászórjuk az apróra vágott fokhagymát és petrezselymet,majd a mártással fejezzük be.
Tetejére kerül a zsemlemorzsában összkevert sajt és a felkockázott füstölt szalonna.
Tegyük sütöbe addig míg a teteje piros-kérges lesz.

Tanácsok:
Jó Étvágyat!


A receptet beküldte: Laryan


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelbimbós pulyka » Brokkolis pulyka » Gyoztes pulykamell » Tejfölös pulykamellpörkölt
» Spenótos pulykafasírt » Pulykamell baconnal » Pulykacomb-töltve » Egészben sütött pulyka
» Zöldséges-pulykahúsos pita » Olivabogyós pulykavalami » Tejszínes pulyka » Óvári pulyka U1
» Tejszínes pulykaragu » Rakott sajtos pulyka » Pulykasült gregorian módra » Pulykabütyök paprikás


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.