Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lakodalmas pacalleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg birkabelsőség,
50 dkg marhalábszár,
60 dkg pacal,
2 gerezd fokhagyma,
1 fej vöröshagyma,
őrölt bors,
pirospaprika,
babérlevél,
2 db fehérrépa,
2 db sárgarépa,
2 szál zellerszár,
1 csokor petrezselyem zöld,
1 db paradicsom,
1 db paprika,
4 evőkanál étolaj,
4 evőkanál finomliszt,
50 dkg burgonya,
5 dl tej.

Elkészítés:
A megtisztított belsőségeket és a húst apró kockákra vágjuk, a pacalt felcsíkozzuk és egy ötliteres fazékban föltesszük főni (legfeljebb négyliternyi legyen a vízzel együtt).
Ha forr, leszedjük a habját, fűszerezzük.
A főzés vége előtt fél órával adjuk hozzá a megtisztított zöldségeket és a burgonyát (esetleg rizst).
Ha minden megfőtt, olajon lisztet pirítunk, megszórjuk pirospaprikával.
A rántást a leveshez csurgatjuk, és hozzáadjuk a felforralt tejet is.
A leves babérlevéltől pikáns ízét pár csepp citromlével még fokozhatjuk.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lakodalmas leves » Bakonyi pacalleves » Alföldi pacalleves » Lakodalmas pogi
» Zsámboki lakodalmas » Pikáns pacalleves » Török pacalleves » Pilseni pacalleves
» Pacalleves » Piemontei pacalleves » Szarvaspacalleves » Milánói pacalleves
» Lakodalmas ludaskása » Kedvenc zöldséges leves » Csokis-almás rizskótorta » Káposztás burgonyaleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.