Tutireceptek.hu fejléc

Őszi kehely recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
kb. 5-6 kehelyhez
babapiskóta ízlés szerint
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
3 ek. nyírfacukor
kb. 50-60 dkg savanykás alma
fahéjrúd, szegfűszeg
1 szelet citrom

Grillázshoz:
1 marék darabolt dió
3-4 ek. kristálycukor

Elkészítés:
A pudingot a szokásos módon elkészítem, és félreteszem hűlni. Az almát megmosom, meghámozom, és apróbb kockákra vágom. Egy lábosba teszem, majd egy kevés vízzel, egy rúd fahéjjal, 2-3 db. szegfűszeggel és a citromkarikával fedő alatt puhára párolom. Ha kihűlt kiveszem a fűszereket és a citromot, majd botmixerrel pürésítem.

2.) Ha minden kihűlt, összeállítom a kelyhet. Legalulra először pudingot kanalazok, majd babapiskótát tördelek rá, amire egy réteg almaszósz kerül. Addig folytatom, amíg a kehely meg nem telik.

3.) A grillázshoz a cukrot aranysárgára pirítom, hozzáadom a darabolt diót, pár pillanatig együtt pirítom, majd lehúzom a tűzről. Sütőpapírral fedett deszkára (vagy olajjal megkent tálcára/tepsire) öntöm, kihűtöm, majd mozsárban összetördelem. A kehely tetejét megszórom a törmelékkel.
Tálalás előtt érdemes egy - két órát állni hagyni, hogy puhuljon a piskóta!


A receptet beküldte: MRG1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ananászos kehely » Kivikehely » Rumos fagylaltkehely » Bohóc kehely
» Csupa eper kehely » Gesztenyés kehely » Fogyókúrakehely » Narancskehely
» Feketeerdő krém kehelyben » Jeges epres kehely » Bíboros kehely 2 » Bíboros kehely
» Málnás sajttorta-kehely » Ananászkehely » Túrórúd kehelyben » Ananász vanília-kehely


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.