Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés kehely recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg gesztenyemassza
2dl tejszín
1 dl meggybefőtt leve

30 dkg porcukor
4-5 ek kakaópor
1 dl tejszín

felvert tejszínhab
meggybefőtt

Elkészítés:
A gesztenyekrémhez a gesztenyemasszát először villával áttörtem, majd kézi mixerrel krémesre kevertem, miközben hozzáadtam folyamatosan 2 dl Hullala tejszínt, és a meggy levét.

A kakaós szószhoz a porcukrot összekevertem 4-5 púpos ek kakaóporral, és annyi vízzel, hogy krémes állagú legyen.
Felmelegítettem, majd hozzáadtam még 1 dl tejszínt.

Tálalás: Egy pohár aljára teszünk kb. 2 ek gesztenyekrémet.
Amennyire tudjuk, oszlassuk el a pohár alján.

A gesztenyekrémre tegyünk kb. fél cm vastag kakaós szószt.

Erre tegyünk tejszínhabot, és meggyel díszítsük.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés patkó » Gesztenyés káposztaleves » Gesztenyés álom » Gesztenyés, havas háztető.
» Gesztenyés fatörzs I. » Gesztenyés csokitorta » Gesztenyeszív » Nyári kehely
» Bíboros kehely » Gesztenyés hajócska » Ananászkehely » Gesztenyés csúcs
» Csokis-gesztenyés szelet » Gesztenyés pite » Gesztenyés csirkemell » Gesztenyés desszert


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.