Tutireceptek.hu fejléc

Őszibarackos tiramisu recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 dl erős feketekávé,
2 dl rum,
3 tojás,
3 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
5 dkg olvasztott vaj,
30 dkg mascarpone sajt (vagy natúr tejszínes krémsajt),
25 dkg babapiskóta,
4 nagy őszibarack (télen befőtt),
2 dl tejszín.

Elkészítés:
A hideg kávét a rummal összekeverjük. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral meg a vajjal simára verjük, majd a sajtot hozzáadjuk, a tojások habbá vert fehérjét beleforgatjuk. A piskótákat a rumos tejben könnyedén megmártjuk, a felét egy tálba fektetjük. A krém felét rákanalazzuk, és a felszeletelt őszibarack felét rárakjuk. Erre kerül a piskóta másik fele, és a maradék krémmel bevonjuk. A barack maradékával szépen kidíszítjük, és két órára jégbe hűtjük.
Tálalás előtt a habbá vert tejszínnel díszítjük.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Őszibarackos joghurttorta » Őszibarackos pulykamell » Tiramisu torta (Vadimtól) » Banános-csokis tiramisu
» Narancsos tiramisu torta » Tiramisu másképp » Tiramisu gyümölcsösen » Hagymás-őszibarackos karaj
» Pénztárcakímélő tiramisu » Őszibarackos palacsinta » Őszibarackos túródesszert » Banános tiramisu
» Tiramisu villámgyorsan » Tiramisu WW módra » A Tiramisu » Tiramisu torta 2.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.