Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Őszibarackos tiramisu recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 dl erős feketekávé,
2 dl rum,
3 tojás,
3 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
5 dkg olvasztott vaj,
30 dkg mascarpone sajt (vagy natúr tejszínes krémsajt),
25 dkg babapiskóta,
4 nagy őszibarack (télen befőtt),
2 dl tejszín.

Elkészítés:
A hideg kávét a rummal összekeverjük. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral meg a vajjal simára verjük, majd a sajtot hozzáadjuk, a tojások habbá vert fehérjét beleforgatjuk. A piskótákat a rumos tejben könnyedén megmártjuk, a felét egy tálba fektetjük. A krém felét rákanalazzuk, és a felszeletelt őszibarack felét rárakjuk. Erre kerül a piskóta másik fele, és a maradék krémmel bevonjuk. A barack maradékával szépen kidíszítjük, és két órára jégbe hűtjük.
Tálalás előtt a habbá vert tejszínnel díszítjük.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors tiramisu » Tiramisu pohárban » Rozi tiramisuja » Lightos Tiramisu
» Tiramisu másképpen » Tiramisu (sajt nélkül) » Banános-kókuszos tiramisu » Tiramisu Iminek
» Őszibarackos süti » Almás tiramisu » Tiramisu másképp » Tiramisu Gligi módra
» Tiramisu muffin » Pudingos *tiramisu* » Tiramisu máshogy » Epres tiramisu


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.