Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Paksi kifli recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
1 kg liszt
1 evőkanál só
5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
8-9 dl langyos tej
10 dkg trappista sajt
1 tojás
szezámmag
1 dl olaj

Elkészítés:
Az élesztőt a cukorral és a tejjel felfuttatom, a lisztbe beleteszem az 1 kanál sót, és a maradék langyos tejjel sima kelt tésztát dagasztok. A tálból kiöntve 8 kis cipót formázok belőle, és lisztezett teritőn letakarva kelesztem. Ha duplájára kelt a tészta, egyenként kisodrom kb. 30 cm átmérőjü körre, aztán bekenem étolajjal egy ecsettel, majd 8 felé vágom egy derelyeszaggatóval. Az így kialakult körszeletkéket kívülről kezdve feltekerem kifli formára, és sütőpapírral bélelt tepsire rakom. 64 db kifli lesz belőle összesen. A tepsiben is hagyom kelni egy kicsit, majd egy felvert egész tojással ecsettel megkenegetem, utána szórok rá reszelt trappista sajtot, és meghintem szezámmaggal vagy köménymaggal. 170-180 fokos sütőben szép aranysárgára sütöm.

Tanácsok:
A sütéssel együtt tart csak soká. A kelesztés ideje alatt mást is lehet csinálni.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Köménymagos kifli » Sonkás-túrós kifli » Sajttal töltött kiflik » Sajtos, sonkás kiflicskék
» Kecskesajtos kifli » Meggyes kiflifelfújt » Paraszt kifli » Mákos rakott kifli
» Virslis-sonkás kifli » Tejes, magvas kifli » Sajtos sörkifli 2 » Kiflifelfújt
» Pizzás, szezámmagos kifli » Különleges sós kifli » Jugo kifli » Töltött vaniliás kifli


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.