Tutireceptek.hu fejléc

Paksi kifli recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
1 kg liszt
1 evőkanál só
5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
8-9 dl langyos tej
10 dkg trappista sajt
1 tojás
szezámmag
1 dl olaj

Elkészítés:
Az élesztőt a cukorral és a tejjel felfuttatom, a lisztbe beleteszem az 1 kanál sót, és a maradék langyos tejjel sima kelt tésztát dagasztok. A tálból kiöntve 8 kis cipót formázok belőle, és lisztezett teritőn letakarva kelesztem. Ha duplájára kelt a tészta, egyenként kisodrom kb. 30 cm átmérőjü körre, aztán bekenem étolajjal egy ecsettel, majd 8 felé vágom egy derelyeszaggatóval. Az így kialakult körszeletkéket kívülről kezdve feltekerem kifli formára, és sütőpapírral bélelt tepsire rakom. 64 db kifli lesz belőle összesen. A tepsiben is hagyom kelni egy kicsit, majd egy felvert egész tojással ecsettel megkenegetem, utána szórok rá reszelt trappista sajtot, és meghintem szezámmaggal vagy köménymaggal. 170-180 fokos sütőben szép aranysárgára sütöm.

Tanácsok:
A sütéssel együtt tart csak soká. A kelesztés ideje alatt mást is lehet csinálni.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos kifli-nagyon finom » Olimpiai kifli » Vaníliás-diós kifli » Zárdakifli
» Tarka kifli (Kata-féle) » Diós vajaskifli » Sajtos-sonkás rakott kifli » Vaníliás kiflik
» Tönkölykifli » Pataji kifli » Pozsonyi kifli 2 » Fahéjas-almás kiflik
» Anyukám bábolnai kiflije » Vízenkelt kifli » "FILLÉRES KIFLI" » Jugó kifli magyar módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.