Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Palacsinta rumos öntettel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
10 dkg liszt
2,5 dkg kristálycukor
2 tojás
1,5 dkg vaj
1 narancs héja
tej

A mártáshoz:
2 narancs leve
1 citrom leve és reszelt héja
3 evőkanál rum
7,5 dkg finom kristálycukor
10 dkg vaj

Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a tojásokat, az olvasztott vajat és annyi tejet, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen. Csomómentesre keverjük robotgéppel. 8 palacsintát sütünk belőle. Nem baj, ha egy kicsit vastagabb! A mártáshoz a narancslevet összekeverjük a citrom levével és héjával, valamint a rummal. Egy serpenyőben a cukrot 1 evőkanál rum keverékben felolvasztjuk és aranybarnára karamellizáljuk. A vajat kockára vágva hozzáadjuk, és addig keverjük, míg teljesen elolvad. Beleöntjük a rumos keveréket, és addig melegítjük, míg a karamell teljesen megolvad. A palacsintákat négybehajtjuk és beletesszük a karamelles lébe. Belenyomkodjuk és 1 percig melegítjük, amíg a mártás forrni nem kezd. Tányérra rakjuk és azonnal fogyasztjuk.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rumos-kókuszos fatörzs » Palacsintatorta » Tarka palacsinta tekercsek » Epres palacsintatorta
» Fagyis palacsinta » Palacsinta alaprecept - » Meggyes palacsinta 2 » Kókuszos palacsintatorta
» Rumos félhold » Amerikai túrós palacsinta » Mágnás palacsinta » Bécsi túrós palacsinta
» Csúsztatott palacsinta I. » Krémes palacsinta » Rumos mokka » Fagylaltos palacsinta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.