Weboldalunk egyes szolgáltatásainak és funkcióinak eléréséhez cookie-k használata szükséges. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás kelt palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
250 g finomliszt
100 ml tej
30 g vaj
2 db tojás
20 g friss élesztő
50 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 ek citromlé
2 nagy db alma
3 ek napraforgó olaj (a sütéshez)

Elkészítés:
A tejet a vajjal egy edényben langyosra melegítjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, és feloldjuk benne.
A lisztet egy edénybe tesszük, hozzáöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a többi hozzávalót (az alma kivételével), és sima tésztává keverjük.
Az almát meghámozzuk, durvára reszeljük, és a palacsintamasszához keverjük. Letakarva, meleg helyen kb. 30 percet hagyjuk állni.
Forrósítsunk kevés olajat a serpenyőben. Minden palacsintához tegyünk kb.2
ek tésztát a serpenyőbe, és süssük oldalanként kb. 2-2 perc alatt aranysárgára.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-húsos káposztatál » Bözsi néni almás krémese » Csurgatott palacsinta » Túrós palacsinta pörccel
» Zöldséges palacsinta » Almás kosár » Almás keverős süti (gyors) » Finn tepsis palacsinta
» Palacsinta Ági módra » Svájci almás süti » Öntött almás » Almás Csók
» Vári palacsinta (sós) » Almás őzgerinc » Almás-mákos "kétperces" » Sonkás rántott palacsinta


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.