Tutireceptek.hu fejléc

Almás kelt palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
250 g finomliszt
100 ml tej
30 g vaj
2 db tojás
20 g friss élesztő
50 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 ek citromlé
2 nagy db alma
3 ek napraforgó olaj (a sütéshez)

Elkészítés:
A tejet a vajjal egy edényben langyosra melegítjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, és feloldjuk benne.
A lisztet egy edénybe tesszük, hozzáöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a többi hozzávalót (az alma kivételével), és sima tésztává keverjük.
Az almát meghámozzuk, durvára reszeljük, és a palacsintamasszához keverjük. Letakarva, meleg helyen kb. 30 percet hagyjuk állni.
Forrósítsunk kevés olajat a serpenyőben. Minden palacsintához tegyünk kb.2
ek tésztát a serpenyőbe, és süssük oldalanként kb. 2-2 perc alatt aranysárgára.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés palacsinta » Almás pulykamell » Almás, krémes sütemény » Gránátalmás Bellini
» Palacsinta 2. » Krémes palacsinta » Gyors reform almás » Francia almás
» Almás sajtos tojássaláta » Indonéz palacsinta » Mamám almás lepénye » Nagymamám birsalmasajtja
» Almás cékla » Répás- almás kókuszgolyó » Norbi almás pite » Sajtos palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.