Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kapros palacsinta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
2 tojás
1 bögre liszt(2.5 dl)
1 cs.kapor
2 bögre tej(5 dl)
1 tasak sütőpor
150 g sajt
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
1 teáskanál olaj
50 g vaj
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A kaprot megmossuk és vágjuk apróra. A tojásokat tegyük egy tálba, sózzuk meg és robotgéppel verjük fel, tegyük bele a cukrot és verjük tovább. Adjuk hozzá a tejet és a már kihűtött olvasztott vajat. A lisztbe keverjük bele a sütőport és kavarjuk hozzá lassan. Amikor tészta állagú, tegyük bele a reszelt sajtot, a kaprot és a zúzott fokhagymát. Egy forró serpenyőbe tegyünk egy kevés olajat é süssük ki a palacsintákat a megszokott módon. Tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk. De sajtkrémmel és apróra vágott sonkával is megtölthetjük.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nászutas palacsintánk » Almás kelt palacsinta » Csirkemell palacsinta » Sonkával rakott palacsinta
» Kapros zaftos süllő » Kapros-túrós csusza » Csavart túrós palacsinta » Palacsinta alapmassza
» Müzlis palacsinta » A legjobb palacsintatészta » Egyszerű palacsinta » Diós palacsintatöltelék
» Karamellás palacsinta » Gyergyói palacsinta » Sonkás palacsintabatyu » Japán palacsinta


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.