Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Palacsinta tejszínben recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
palacsinta alapmassza, 10 dkg tehéntúró, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 5 dkg mazsola, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 2 zacskó vaníliás cukor, 1 dkg vaj vagy margarin, ízlés szerint porcukor.

Elkészítés:
A palacsintát megsütöm és melegen tartom. A tehéntúrót áttöröm és a tejföllel simára, krémszerûre keverem. Hozzáteszem a megmosott, leszárazott mazsolát, a reszelt citromhéjat és annyi cukrot, hogy kellemesen édes legyen a krém. Ezzel megkenem a palacsintákat és felcsavarva egy nagy tûzálló tálra szorosan egymás mellé fektetem. A tejszínt és az olvasztott vajat a vaníliás cukorral összekeverem, majd rálocsolom a palacsinták tetejére. Éppen csak annyi idõre teszem be a sütõbe, hogy átforrósodjon, de ne piruljon meg a palacsinta. Nem éppen fogyókúrás, de nagyon finom!

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött túrópalacsinta » Zabpelyhes palacsinta » Gyümölcsös palacsinta » Rakott cukkinis palacsinta
» Kaviáros palacsinta » Piroska palacsinta » Szilvás rakott palacsinta » Parajos palacsinta
» Bananos palacsinta » Rizs palacsinta » Lekváros palacsinta » Almás palacsintatorta
» Palacsinta alapmassza » Szentgyörgyi palacsinta » Zabos epres palacsinta » Narancsos-rumos palacsinta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.