Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Palacsintába bújt csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 nagy (sós) palacsinta,
20 dkg maradék csirkehús,
20 dkg gomba,
2,5 dl tej,
1 diónyi vaj,
2 dkg liszt,
só,
bors,
szerecsendió,
1 tojássárgája,
2 evőkanál tejszín vagy tejföl.

Elkészítés:
Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, szórjuk rá a lisztet, keverjük el egy fakanállal, majd adjuk hozzá a tejet is. Folyamatos keverés mellett ízesítsük a mártást sóval, borssal, szerecsendióval, és főzzük addig, amíg sűrűsödni kezd. A csirkehúst aprítsuk fel, a gombákat vágjuk négybe, majd adjuk a szószhoz. A tojássárgáját keverjük össze a tejszínnel vagy tejföllel, és ezzel sűrítsük be a csirkés-gombás ragut. Töltsük meg a palacsintákat és tegyük néhány percre forró sütőbe.

Tanácsok:
Előételként, vagy salátával főételként is tálalhatjuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kefíres csirke » Göngyölt csirkecsoda » Tavaszi csirkebrassói » Csirkemájas zöldborsós hús
» Jaffai csirke » Csirkemell Edit módra » Erdéicsírke » Almás-sajtos rakott csirke
» Sajtos batyus csirke » Korpás csirkemell » "Vad"csirke » Mediterrán rántott csirke
» Csirkecombok "Toros"-módra » Illatos csípős csirke » Üveges csirke » Római csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.