Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsom nyersen télire recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
Jó kemény, de érett paradicsom tetszés szerinti mennyiségben, száraz fehérbor és borecet fele-fele arányban, só és õrölt fekete bors ízlés szerint, l-enként 1 késhegynyi tartósító

Elkészítés:
Elõször elkészítem a levét, amit úgy mérek ki, hogy a paradicsomokat beletöltöm az üvegbe, majd ráöntöm a vizet. Az így kapott vízmennyiséget lemérem, ennyi liter lesz az összes folyadék. Tehát fele bor, fele borecet, keverékébe ízlés szerint teszek sót, õrölt borsot és a benzoesavas nátriumot. A megmosott és lecsöpögtetett paradicsomokat szorosan beleteszem a tiszta üvegekbe, ráöntöm a levet (a lének el kel fednie a paradicsomokat). Szorosan lekötöm és hûvös helyen tárolom. Használat elõtt rövid ideig áztatom a paradicsomot, hogy az ecetes-boros íz elmenjen belõle és bármilyen ételhez, akár szendvicsre is használhatom.

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós, paradicsomos krém » Paradicsomos cukkinileves » Töltött sült paradicsom » Paradicsomtej
» Paradicsomlé 1. » Paradicsomos csirke » Rántott paradicsom » Zabpelyhes paradicsomleves
» Kapor télire » Frissítő paradicsomkoktél » Töltött paradicsom II. » Csalamádé télire
» Paradicsomágyon sült tojás » Paradicsomos babos penne » Mindent bele - nyersen » Paradicsomszószos tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.