Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Delikát dinnyehéj télire recept

Kategória:


Hozzávalók:
Egy nagyobb dinnyehéj
cukor
vaniliarúd
víz
1 citrom

Elkészítés:
Arányokat itt nem tudok írni, de olyan dinnyét rakjunk el, amelyiknek vastag a héjja.
A dinnyét jól meg mossuk, meghámozzuk a zöldhéjjátol, és szép 3x3 cm darabokra vágjuk,
lemérjük, amilyen sulyú annyi sulyú cukrot egy fazékba leszük,és annyi sulyú vizet felteszünk forrni a vaniliát kettévágva feldadaroljuk 4-5 daradokra,a citromot felkarikázva együtt forraljuk, amikor már lobog
bele teszük a dinyehéjakat és ha ujra felforrt,
le vesszük, és félre tesszük hülni.
Másnap fazekastul, fel forraljuk ujra,ezt még 3 x meg ismételjük. Utoljára forron száraz üvegekbe töltjük le csavarozzuk és a lernibe teszzük.

NEM KELL A SÜTŐT BE KAPCSOLNI!

Másnap a polca tesszük.

Tanácsok:
Nagyon finom, sütemények diszitésére is lehet használni


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cékla télire » Sóska télire » Sózott gombák télire » Paprika kenő télire
» Lecsó elrakása télire » Görögdinnye delikát » Saláta uborka télire » Ecetes görögdinnyehéj
» Paradicsom nyersen télire » Kapor télire » Uborka, paprika télire » Savanyúság télire
» Nyári savanyúság télire » Bodzaszörp (télire) » Vizesuborka télire » Almalé télire


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.