Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomos csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
(4 személyre)

1 bontott jérce
50 dkg paradicsom
1,5 dl száraz fehérbor
5 dkg vaj
liszt
őrölt bors
őrölt fahéj


Elkészítés:
A jércét darabold fel, sózd be, a részeit forgasd meg lisztben, majd a felhevített vajon (minden oldalán) süsd meg annyira, hogy egy kis színt kapjon. Ezután a darabokat tedd egy mély tűzálló tálba. A paradicsomokat hámozd meg, vágd félbe, s add a húshoz. Sózd, borsozd, szórd meg egy kicsi fahéjjal, öntsd alá a bort, majd lefedve tedd előmelegített forró sütőbe, s párold egy félórán át. Ha megpuhult, vedd le a fedelét, s hagyd, hogy a felesleges leve elpárologjon, azaz alatta a mártás besűrűsödjön.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Boros csirkecombok » Magyaros rakott csirke » Sajtos csirketócsni » Mexikóis csirkepörkölt
» Csirke fajitas » Terefere csirke » Csirkeszárnyas egytál » Csirkés-almás tésztasaláta
» Csirkemaj ananasszal » Rakott csirkemell almával » Csirkehúsleves kisbabáknak » Hawai csirkemell
» Sörös csirkemell » Csirkés-fetás tészta » Csirkemell zabtésztában » Tepsis csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.