Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomleves rántottával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
60 dkg paradicsom
10 dkg szalonna
4 evőkanál olívaolaj
2 dkg vaj
50 dkg vöröshagyma
1 kávéskanál cukor
1 liter tyúkhúsleves (leveskockából)

A körítéshez:
2 szelet kenyér
2 evőkanál olívaolaj
2 tojás
1 dkg vaj
8 dkg reszelt sajt
őrölt bors


Elkészítés:
Egy liter vízben megfőzzük a leveskockát, és félretesszük. A paradicsomokat lobogó forró vízbe mártjuk, meghámozzuk, szűrő fölött, a levét felfogva kimagozzuk, és darabokra vágjuk. Egy lábasban, állandóan kevergetve megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk az olajat, a vajat, a vékonyan felkarikázott hagymát, a cukrot, és megpirítjuk. Felöntjük a húslevessel, beletesszük a paradicsomot, a paradicsom levét, majd sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, és 20 percig kislángon főzzük. A körítéshez az olajjal meglocsolt kenyereket a sütő grillrácsán vagy serpenyőben megpirítjuk. A tojásokból forró vajban lágy rántottát sütünk. A levest mélytányérokba adagoljuk, a közepükre tesszük a rántottás pirítóst, meghintjük reszelt sajttal, megszórjuk frissen őrölt borssal, és azonnal tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 608 kcal

A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszerű paradicsomleves » Paradicsomleves » Zabpelyhes paradicsomleves » Tuti paradicsomleves
» Narancsos paradicsomleves » Böjti paradicsomleves » Zsályás paradicsomleves » Paradicsomleves rákkal
» Olaszos Paradicsomleves » Paradicsomleves torta » Bundás virsli rántottával » Fogyókúrás paradicsomleves
» Toszkán paradicsomleves » Könnyű paradicsomleves » Erdélyi paradicsomleves » Finom paradicsomleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.