Tutireceptek.hu fejléc

Zsályás paradicsomleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4dk vaj
1 fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1szál fehérrépa
30dk zöldborsó
1ek liszt
só, őrölt bors
petrezselyem
8 levél friss zsálya

a daragaluskához
1 tojás

5dk vaj
8dk búzadara

Elkészítés:
A vajon megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát és a zöldborsót. Tovább pirítjuk, majd megszórjuk a liszttel összekeverjük és felöntjük 1,4 liter vízzel. Ha felforrt, sóval borssal aprított petrezselyemmel és zsályával fűszerezzük.A daragaluskához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat elkeverjük sóval puha vajjal, beleszórjuk a búzadarát, és a tojásfehérjehabbal lazítjuk 5 percig pihentetjük, majd kiskanállal a lassú tűzön borsólevesbe szaggatjuk. Forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tuti paradicsomleves » Toszkán paradicsomleves » Zsályás gnocchi » Zabpelyhes paradicsomleves
» Sonkás-zsályás sertéskaraj » Zsályás máj » Könnyű paradicsomleves » Finom paradicsomleves
» Fogyókúrás paradicsomleves » Egyszerű paradicsomleves » Narancsos paradicsomleves » Erdélyi paradicsomleves
» Hideg paradicsomleves » Zsályás csirkenyársak » Olaszos Paradicsomleves » Böjti paradicsomleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.