Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zsályás paradicsomleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4dk vaj
1 fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1szál fehérrépa
30dk zöldborsó
1ek liszt
só, őrölt bors
petrezselyem
8 levél friss zsálya

a daragaluskához
1 tojás

5dk vaj
8dk búzadara

Elkészítés:
A vajon megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát és a zöldborsót. Tovább pirítjuk, majd megszórjuk a liszttel összekeverjük és felöntjük 1,4 liter vízzel. Ha felforrt, sóval borssal aprított petrezselyemmel és zsályával fűszerezzük.A daragaluskához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat elkeverjük sóval puha vajjal, beleszórjuk a búzadarát, és a tojásfehérjehabbal lazítjuk 5 percig pihentetjük, majd kiskanállal a lassú tűzön borsólevesbe szaggatjuk. Forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsályás gnocchi » Egyszerű paradicsomleves » Toszkán paradicsomleves » Paradicsomleves torta
» Zabpelyhes paradicsomleves » Tuti paradicsomleves » Zsályás csirkenyársak » Fogyókúrás paradicsomleves
» Zsályás főtt karaj » Olaszos Paradicsomleves » Erdélyi paradicsomleves » Hideg paradicsomleves
» Sonkás-zsályás sertéskaraj » Paradicsomleves » Könnyű paradicsomleves » Zsályás máj


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.