Tutireceptek.hu fejléc

Pestós csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 csirkemell filézve, bőr nélkül
1 nagy maréknyi friss bazsalikomlevél
1 ek fenyőmag
1 gerezd fokhagyma
1 kocka knorr bazsalikomfűszer
olivaolaj

Elkészítés:
Először a pestót készítem el: a fenyőmagot óvatosan szárazon megpiritom serpenyőben (finom illatos lesz), egy turmixgépbe beledobálom a hozzávalókat; fenyőmag, fokhagyma, bazsalikomlevél és öntök hozzá annyi olivaolajat, hogy finom krémet kapjunk a turmix végén.
A húst szeletekre vágom, majd beteszem egy dobozba és bekenem őket a zöld masszával. Ebben a pácban akár 2-3 napot is nyugodtan pihenhetnek. Aztán mikor eszünkbe jut, grillen, vagy serpenyőben hirtelen kisütni.

Tanácsok:
Nagyon finom, intenzív izü husit kapunk, amit ha nem rizzsel eszünk, nem is hízlal, tehát diétás.
Finom mellé köretként cukkini szintén grillezve.

Elkészítési idő: 20 perc
Kalóriatartalom: 220 kcal
Szénhidráttartalom: 0,5 gramm
Zsírtartalom: 1,0 gramm

A receptet beküldte: boglar69


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes csirkemell II. » Almás-tejszínes csirkemell » Zöldbabos csirkemell » Csirkemell zöldségágyon
» Csirkemell sonka másként » Borzas csirkemell 2 » Borzas csirkemellfilé » Csirkemell pörkölt
» Ropogós csirkemellfalatok » Makói rántott csirkemell » Rakott-sajtos csirkemell » Hawaii csirkemell
» Csirkemelltekercs » Paplanos csirkemell » Hagymás- gombás csirkemell » Csirkemell gombamártással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.