Tutireceptek.hu fejléc

Almás-gyömbéres csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkemellfilé
2 evőkanál olaj
4 alma
10 dkg mazsola
1 fej vöröshagyma
2,5 dl fehérbor vagy rozé
2 dl főzőtejszín
ízlés szerint frissen reszelt gyömbér vagy gyömbérpor
fél citrom reszelt héja

bors
5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A félbevágott csirkemelleket hosszában is kettőbe vágjuk, majd a serpenyőben az olajon pár percig sütjük a húst.
Ezután a csirkemelleket egy közepes méretű tepsibe fektetjük, rátesszük a felkarikázott hagymát, majd fűszerezzük gyömbérrel, citromhéjjal, sóval, borssal.
A felszeletelet almákat elrendezzük a húson, hozzátesszük az előzőleg megmosott mazsolát, majd az egészet leöntjük a borral. Fólia alatt 3/4 - 1 órát sütjük közepes fokozaton.
Végül ráöntjük a tejszínt (ehhez is lehet adni 1/2 dl bort, ha túl sűrű lenne a tejszín), sajtot reszelünk rá, és addig sütjük, amíg a sajt pirulni kezd a tetején.

Tanácsok:
Köretként párolt rizst szoktam készíteni. A gyömbérrel óvatosan bánjunk, mert a friss gyömbérnek erőteljes íze van


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nyári tepsis csirkemell » Pestós csirkemell » Mustáros rakott csirkemell » Baconos-sajtos csirkemell
» Szegfűszeges csirkemell » Mézes-csípős csirkemell » Borzas csirkemellfilé » Hawannai csirkemell
» Parmezános csirkemell » Húsvéti töltött csirkemell » Szabolcsi csirkemell » Csirkemellsonka
» Sajtos rántott csirkemell » Sajtos gombás csirkemell » Diós csirkemell egyszerűen » Hagymás-túrós csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.