Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns, sajtos fánk recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
25 dkg liszt
15 dkg reszelt sajt
15 dkg vaj
5 tojás
egy csokor finomra vágott snidling
egy csokor finomra vágott majoránna
egy csipet só
bő olaj a sütéshez

Elkészítés:
1. Forraljunk fel 2,5 dl vizet egy csipet sóval és a vajjal. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a lisztet. Addig keverjük, amíg a massza elválik az edény falától. Akkor keverjünk hozzá egy tojást.
2. A masszát tegyük át keverőtálba, és egymás után dolgozzuk bele a többi tojást. Fontos, hogy ezt ne egyszerre tegyük, hanem egymás után. Ha a massza már nem vesz fel többet, az ötödik tojást nem kell hozzáadni.) Ezután adjuk hozzá a sajtot, a snidlinget, a majoránnát, és a tésztát egy órát pihentessük.
3. A tésztából formázzunk kis golyókat. A felforrósított olajban (fritőzben 175 C-fokra), kisebb adagokban 5-7 perc alatt süssük aranyszínűre őket. Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk lecsepegni. Kitűnő sörkorcsolya!

Elkészítési idő: 110 perc
Kalóriatartalom: 65 kcal

A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns húsos palacsinta » Sajtos csirkefalatok » Sajtos batyu » Szalonnás-sajtos falatkák
» Sajtos puffancs » Márványsajtos pulyka » Sajtos, juhtúrós süti » Sajtos makaróni
» Sajtos-sonkás hústekercs » Sonkás sajtos bundáskenyér » Csodasajtos. » Sajtos rudak (egyszerű)
» Csavart sajtos » Sajtos rúd III. » Tejszínes sajtos csirke » Pikáns, szeletben sült hús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.