Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pipikalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 cs. élesztő
2 tojássárgája
2 evőkanál olaj
egy csipet só
1-2 evőkanál cukor
tej szükség szerint
szezámmag (el is maradhat)

Elkészítés:
Az élesztőt megfuttatjuk a cukros tejben, majd összedolgozzuk a liszttel, tojássárgákkal, sóval, szükség szerint langyos tejjel, és alaposan bedagasztjuk. Mikor már egyenletes a tészta, akkor dagasztjuk bele az olajat, és kilisztezett edényben, a tetejét liszttel meghintve, langyos helyen kétszeresére kelesztjük. A megkelt tésztából kb alma nagyságú darabokat csipkedünk, rudakká formáljuk, majd egy hurkot teszünk rá. Az egyik végét belapítjuk, ez lesz a feje, és két mazsolát nyomunk bele, kész a szeme. A tojásfehérjével bekenjük, és szezámmagot szórunk rá. Egymástól távolabbra tesszük a tepsiben, és megsütjük. Ez a kelt tészta a gyerekek kedvence, a formája miatt.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrótorta- gluténmentesen is » Karamellás pite » Kókuszos kiskiflik » Vendégváró kávékrém
» Fánkocskák » Tejszines meggytorta » Kávés charlotte » Boci mobil 1.
» Finom fehér labda torta » Rizses túrótorta 2 » Marcipános-rumos szelet » Túró fánk
» Mézes-narancsos diókenyér » Diétás csokipuding meggyel » Fagyis rolád » Epres sütemény


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.