Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás lepényke recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:
4 dl tefjöl, 2 db tojás, 1 csomag sütőpor, 3 dl étolaj, 30 dkg finomliszt, + 2 evőkanál rétesliszt, 2 csomag vaníliás cukor .

Tetejére:
3 evőkanál zsemlemorzsa, apró kockára vágott alma (annyi, hogy 1 cm-es vastagságú legyen a tésztán), kristálycukor, fahéj, 10 dkg darabolt dió.

Elkészítés:
A tésztához valókat robotgéppel jól összekeverjük. Kivajazott lisztezett tepsibe öntjük. Ezután a zsemlemorzsát rászórjuk a tésztára, arra ráterítjük az almát. Megszórjuk jó alaposan kristálycukorral, és fahéjjal. Végül a 10 dkg dióval.
Előmelegített sütőben 200 fokon 40 percig sütjük. Lekapcsolás után a sütőben hagyjuk 2-3 percig.


A receptet beküldte: Nikó81

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós-almás-szójaszelet » Almás pudingos » Almás gyümölcskenyér » Almás sárgarépa saláta
» Almás karottalé (4-6 adag) » Almás túrós turmix » Epres-almás pite » Diétás habos almás torta
» Kekszes almás sütés nélkül » Almás krémes, sütés nélkül » Almás táska » Almás őzgerinc
» Almás pite mogyoróval » Almás batyum » Mamám almás lepénye » Forró almás álom


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.